Slide background

Opplanten

De tulpenbollen worden gekoeld. Na het koelproces prikken we ze met pennen op bakken. Daarna gaan ze naar de bewortelingcellen.

Bewortelingscel

Hier laten we de bakken vollopen met water. Door de overloop komt het overtollige water in de volgende bak terecht. Dit proces gaat door tot het water helemaal beneden is en de laatste bak gevuld. De bollen staan hier ongeveer 2 weken om wortels te krijgen.

Meer lagen systeem dag 1

De tulpen gaan vanuit de bewortelingcellen direct het meerlagensysteem in. Deze ruimte is precies 17°C; de ideale groeitemperatuur.  De tulpen blijven hier 1 week. Het systeem is gebaseerd op ‘first in first out’. Zodra er onderin de stelling 1 container in gaat, gaat er bovenin 1 container uit, de kas in. Daardoor kunnen we om de dag vers water geven. Dat is belangrijk voor het groeiproces.

Meer lagen systeem dag 7

Na 6 dagen gaat de container op de bovenste laag langs de afzuiging om de petjes eraf te zuigen. Tegelijkertijd krijgen de tulpen weer vers water. Op dag 7 halen we de container naar beneden om naar de kas te transporteren.

Kas dag 1

De tulpen krijgen in de kas vers water en zoveel mogelijk frisse lucht. Als de zon schijnt zal de kas zijn schermen openen om ervoor te zorgen dat de tulpen zo optimaal mogelijk groeien.

Kas dag 14

Na 2 weken is de tulp zover gegroeid dat hij naar de plukhal kan. De keuze maken we handmatig, omdat we de rijpheid van de tulpen zo goed mogelijk willen beoordelen.

Plukken

De tulpen staan ongeveer 3 dagen in de plukhal voor ze worden geplukt. De plukhal kan gekoeld worden als dat nodig is.

Bossen

De tulpen bossen wij meestal op 10 stuks. We zorgen ervoor dat de bloemkoppen mooi gelijk zijn, dan staan ze het mooist in de vaas. Daarna gaan de bloemen naar de bloemenveiling of direct naar de bloemenhandel.

Kom kijken

Bent u benieuwd naar onze broeierij? Wij nodigen u van harte uit om ons een bezoek te brengen. We geven u graag een rondleiding. Neem voor een afspraak contact op met Michiel Kruijer via 06-13380913 of michiel@haakman.com.

© Copyright H&M Flowers B.V. 2019 Ontwikkeld door Holtes Design en Media Industries